zaterdag 26 januari 2013

Tantes en mamaatje op bezoek

Vorig weekend was opnieuw een ladiesweekend, want de tantes langs mama's kant en natuurlijk m'n mamaatje zelf kwamen op bezoek! Vrijdag 18 januari mocht ik dus opnieuw naar Sevilla trekken; waarschijnlijk een van de laatste keren tijdens mijn Erasmusverblijf.

Als je helemaal van België naar Spanje komt, dan mag je uiteraard niet op Sevilla vliegen zonder de stad zelf te bezoeken. We sliepen daarom vrijdag een nachtje uit om dan de zaterdag het stad te verkennen. Toch even melden dat we in een prachtig, typisch Andalusisch hotelletje sliepen: hotel Abanico. Voor iedereen die ooit eens van plan is om naar Sevilla te gaan, dan is dit hotel zeker een aanrader! Het bevond zich in de wijk Santa Cruz, de vroegere jodenbuurt, en dat bestaat uit allemaal kleine straatjes. Een heel leuke buurt om in rond te wandelen ook. Het hart van het hotel was een mooie patio.

 
De zaterdag gingen we we dan de toerist uithangen in het historisch centrum van Sevilla. We bezochten de belangrijkste trekpleisters: Espacio Metropol Parasol (ofwel, de paddestoel), de Giralda en de kathedraal, het Plaza de Toros, de Torre del Oro enzovoort. Helaas kwam er rond het middaguur plots een windhoos opzetten! Gelukkig stonden wij net veilig binnen in een plaatselijke bar, maar we zagen heel wat mensen sukkelen met hun paraplu's (wat toch soms ook een beetje voor vermaak zorgde). Achteraf bleek dat het serieuzer was dan gedacht, want hier en daar zagen we afgewaaide palmtakken op de grond liggen. De ontgoocheling werd zelfs nog groter toen plots bleek dat de toegang tot Plaza de España afgesloten was! Ik was heel ontgoocheld dat ik mijn gezelschap het mooiste plekje (volgens mij toch) van Sevilla niet kon tonen en stiekem hoopte ik dat het park later op de dag toch nog zou open gaan, maar helaas... Als middageten aten we typisch Spaans: paella!


 
's Namiddags ruilden we onze voeten in voor een paard en koets. We kregen delen van Sevilla te zien waar ik zelf ook nog niet geweest was, dus dat was wel tof om te doen. Zo konden we Plaza de España van door de poort toch nog eens bewonderen.

 Door het mindere weer was het niet zo interessant om het Real Alcazar te bezoeken, dus kozen we voor een bezoek aan de kathedraal en de Giralda. Het was een lange weg naar de top van de Giralda (ja ja, het was met trappen te doen), maar we hadden er toch wel een mooi zicht! Persoonlijk vind ik het zicht vanop de Metropol mooier, omdat je van daaruit ook de kathedraal en de Giralda ziet. Oordeel zelf:

uitzicht vanop de Metropol
 
 
uitzicht vanuit de Giraldatoren
 
 
Zaterdagavond trokken we dan na een, ondanks het mindere weer, leuk dagje Sevilla richting Huelva. Op weg naar het hotel, door het centrum, bleek dat het ook in Huelva niet zo fantastisch geweest was van weer. Normaal zit het centrale plein Plaza de las Monjas namelijk vol met spelende kinderen en kletsende ouders, maar het zag er allemaal nog al doods uit.
 
We moeten eerlijk zijn, in Huelva valt er nu eenmaal niet zo heel veel te zien. Dus op zondag valt er al helemaal niet veel te beleven omdat je niet door de winkelstraat kan keuvelen. We besloten dus om naar het strand van Punta Umbria te trekken. Gelukkig was de wind weggevallen en konden we genieten van een mooie strandwandeling. De tantes verzamelden ook heel wat schelpen die ze meededen naar huis als souvenir.
 

 
Na het bezoekje aan zee wandelden we langs de mooiste plekjes van Huelva en uiteraard gaf ik ook een kleine rondleiding in het appartement. Zo gingen we bijvoorbeeld naar de voetgangersbrug. Op het hout van die brug staan heel veel dingen geschreven en we besloten om daaraan mee te doen. Alle tantes, mijn mamaatje en ikzelf inclusief, gingen met een balpen aan de slag en schreven onze eigen naam en dat van ons lief/man neer. Een beetje puberaal gedrag zou je misschien denken, maar het was zo leuk en we hebben heel wat afgelachen! Komende week ga ik nog eens terug, maar dan met een alcoholstift bij de hand. Ik neem dan uiteraard foto's om jullie het eindresultaat te laten zien.
 

 
Als afsluiter van dit leuke weekend gingen we, hoe kan het ook anders, tapas eten!
 


Hierbij wil ik mijn lieve tantes en mama nog eens bedanken voor het bezoekje, nu kan ik er helemaal tegenaan voor de examens!
Ook een dikke merci aan alle andere mensen die op bezoek kwamen in Huelva. Ik had het geluk dat ik op een bepaald moment bijna elk weekend bezoek had, maar als ik dat niet had gehad, dan had ik veel meer heimwee gehad. Van heimwee heb ik vrijwel geen last gehad, enkel wat moeilijke momentjes telkens als er bezoek weg was, maar die gingen gelukkig dan weer vrij snel over eenmaal ik besefte wat een gelukzak ik niet ben om in Spanje te mogen wonen.

Intussen resten me hier nog een dikke 3 weken. Helaas heb ik maandag al mijn eerste examen, dan zit ik de rest van de week nog een beetje op mijn gemak, maar van 5 tot 14 februari is het dan alle hens aan dek. Van 14 tot 19 februari kan ik dan nog heel even genieten, maar dan is het back to reality!


1 opmerking:

  1. Hola Saludos Prima desde Chileeeeeee!!!!!!!! Abrazos y Exito!!!

    BeantwoordenVerwijderen