woensdag 19 december 2012

Onze laatste decemberweek in Huelva

Toen we zondag beslisten om toch nog iets nuttig te doen na een lui weekend en naar 'den Aldi' te gaan, zagen we het volgende in de bus: vanaf 17/12 is er een 'huelga indefinida' en er zal enkel een minimumdienst zijn. Met andere woorden: ze begonnen de 17e te staken, weten niet wanneer ze ermee zullen stoppen en er rijdt slechts 1 bus per lijn. Het werd maandag en dinsdag dus een beetje gokken hoe laat ik in het bushokje moest gaan zitten om de bus naar school te nemen. Maandag had ik geluk en was de bus er na 5 minuten, maar dinsdag heb ik wel een half uurtje moeten zitten wachten... Die minimumdienst lijkt op het eerste zicht wel handig, maar langs de andere kant dan ook weer heel vervelend. Zo hadden we het sublieme idee om maandag boodschappen te doen in de Hipercor (een supermarkt ver van ons appartement) en dan hebben we na een half uur wachten toch maar vlug een taxi genomen :). Nota aan onszelf dus: als er minimumdienst is, doe dan je boodschappen in de Dia (supermarkt vlakbij het appartement).

Ook de leidingen van het appartement waren ons deze week niet zo goed gezind, want plots liep het water maar heel traag weg. Onze carrière als loodgieter was maar van korte duur, want alles wat we deden hielp niet echt. Huisbaas to the rescue dus! We belden hem maandagavond op en gisterennamiddag stond hij hier al. We kunnen dus zeker niet klagen over hem en ook niet over zijn loodgieterskills, want het water loopt intussen al weer weg zoals vroeger. Hoera!

Het weer zit deze week dan weer enorm mee. Het zijn, voor ons dan toch, echte zomertemperaturen: gemiddeld 20°. Toen we (drie Belgische meisjes: Elien, Nicole en ikzelf) gisteren dan ook 22° op de thermometer zagen in het stad twijfelden we geen seconde: oja, we gaan naar het strand! Eens aangekomen op het strand bleek onze keuze minder goed, want tijdens de busrit was er plots van het ene moment op het andere een wel heel erg dikke mist! We hadden kerstmutsen mee om een originele groepsfoto te maken voor school op het strand, maar die konden we nu eerder gebruiken om onze oren warm te houden. Achja, zo kom je natuurlijk wel meer in de kerstsfeer ;). Ondanks de dichte mist was het een heel erg leuke namiddag!Nu nog 5 keer slapen :D!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten