dinsdag 25 september 2012

Joepie! Eventjes op internet dankzij het internet van UHU!


¡Hola a todos!

Vanaf nu kan het bloggen echt beginnen. Jullie moesten een eindje wachten op deze eerste blogpost vanuit Spanje, maar eerst en vooral wou ik mijn verblijfplaats toch wat in orde hebben ;). Vandaar dus een reisverslag van de appartementenjacht en de eerste indruk van Huelva:

Woensdagavond laat zijn we dus aangekomen in Sevilla. Daar aten we ’s avonds de eerste van de vele tapas en donderdagochtend namen we de bus naar Huelva. Het was een redelijke tocht met 2 valiezen en 2 rugzakken van de luchthaven van Sevilla naar Huelva, maar het was dan ook de eerste keer dat we de reisweg moesten afleggen. We moesten dus ook nog zoeken welke bussen we nodig hadden. Eens je weet waar je heen moet, is het eigenlijk niet zo moeilijk om van de luchthaven van Sevilla in Huelva te geraken ;). Het is jammer dat je bijna een uur onderweg bent van de luchthaven van Sevilla naar het busstation Plaza de Armas, want de reistijd duurt even lang van Sevilla naar Huelva. Er bestaat misschien wel een kortere weg via de metrolijnen, dus misschien moet ik dat toch nog eens verder onderzoeken J..

We begonnen de appartementenjacht samen met Nicole (een medestudente aan Hogeschool Gent), maar helaas hadden we de donderdag niet zoveel succes. Het resultaat was lichtjes deprimerend. Donderdagavond contacteerde de Roemeense Viorica me via Facebook. Zij had afgesproken met een Italiaans meisje en een ander Belgisch meisje om samen naar het International Office van de unief te gaan om daar afspraken te regelen om appartementen te bezoeken. In Spanje is het nu eenmaal gemakkelijker om een volledig appartement te huren dan kamers apart. Het andere Belgische meisje bleek Nicole te zijn! Dus gingen we met z’n drie├źn (het Italiaanse meisje kwam niet opdagen) op zoek naar een appartement. Op het International Office maakten ze 5 afspraken voor ons. Na een lange dag ‘tsjoolen’ van de ene naar de andere kant van Huelva waren we het unaniem eens: het zou ‘appartement 2’ worden!

Het internetabonnement werd intussen al afgesloten, nu is het enkel nog wachten tot het geïnstalleerd kan worden. Er werd ons op maandag 24 september gezegd dat we binnen de 2 weken internet zouden hebben, dus hopelijk komen ze het installeren in de week van 1 oktober. Fingers crossed!

Een van de volgende post wordt een kleine rondleiding in ons knus appartementje. Ik doe dit waarschijnlijk wanneer het internet op het appartement in orde is. Dit is iets handiger ;). Dus: hou m’n blog in de gaten ;)!

¡Hasta luego!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten