maandag 26 november 2012

Familieweekend in het klein in Oviedo

Dit weekend maakte ik mijn verste uitstapje tijdens mijn Erasmusverblijf. Ik trok naar het noorden van Spanje om er Febe en Stephanie te bezoeken. En ik was niet hun enige bezoeker dit weekend, want Bram, Tom en Hadewych (wat neven en nichten) waren er al sinds woensdagavond te gast. Eigenlijk werd dit dus een mini-familieweekendje.

Ik had het reizen een beetje onderschat, want na 8u onderweg kwam ik eindelijk aan in Oviedo. 's Avonds zijn we naar een typisch Asturisch restaurantje geweest. Je kon 'sidra' uit het vat drinken. We bleken niet echt experts te zijn, want blijkbaar moet je het drankje meteen na uitschenken uitdrinken. Een pijnlijke fout voor ons, want het bleek echt niet te drinken te zijn als je het even laat gisten... Gelukkig konden we vlakbij Febe en Stephanies appartement de smaak wat doorspoelen, want daar serveerden ze Belgische bieren.

 
Zaterdag trokken we naar de kuststreek. We bezochten een stadje dat op de rotsen gebouwd werd: Cudillero. De mensen bleken er heel erg vriendelijk te zijn. Dat hebben we tweemaal aan den lijve mogen ondervinden. Eerst gingen we binnen in een winkeltje dat geen winkeltje bleek te zijn. Een oud ventje had een huisje dat eerder op een museum leek. Hij had allerlei kunstwerken gemaakt met dingen die hij in/aan de zee gevonden had. Van schelpen tot mosselen tot krabben.Toen we verderliepen in het stadje kwamen we nog een oud mannetje tegen en die nodigde ons prompt uit om binnen te komen in zijn huis. Hij woonde er al een tijdje niet meer en vond het jammer dat het aan het verkommeren was. Hij gaf ons een hele rondleiding en haalde zelfs de familiealbums boven. Allemaal tof, maar we vreesden er even voor dat we hem niet meer kwijt zouden geraken. Het scheelde niet veel, of hij kwam mee eten met ons.Na het bezoek aan de kuststad trokken we opnieuw het binnenland in naar Oviedo. We bezochten de stad en deden wat winkels. Oviedo is gekend voor de vele bronzen beelden in de stad. 
Omdat we laat gegeten hadden 's middags, besloten we om voor 's avonds gewoon wat hapjes te halen in de supermarkt en op het appartement te blijven. Het werd een gezellige avond met weekend-allures. We speelden een drankspelletje en er werd heel wat afgelachen. Als kers op de taart trokken we het stad in en we gingen uiteindelijk ook naar een karaokebar. We staken een beetje af tussen alle 'professionals'. Filmpjes zijn dan ook niet geschikt voor publicatie ;).


Helaas was het weekend snel afgelopen. Om 17u steeg ik alweer op richting Sevilla, dus na een bezoek aan de markt in het centrum van Oviedo was het omstreeks 13u30 alweer tijd om afscheid te nemen. Gelukkig moest ik niet lang wachten in de luchthaven van Santander, want er liep werkelijk geen kat rond:


De bezoeken lopen intussen wat op z'n einde want over een maand vertoef ik intussen zelf alweer (voor 2 weken) in het Belgenlandje! Dit weekend wordt een broer-zusweekend, want Jasper komt dan op bezoek en het weekend erna wordt girlsweekend met de ladies uit Gent. Na dit familieweekendje in Oviedo kijk ik toch ook al stiekem een beetje uit om naar huis te gaan met de feestdagen.

2 opmerkingen:

 1. Zet die filmpjes online!!!!
  Jammer dat we er niet bij waren, 'k had jullie graag een dikke knuffel gegeven :)
  Amuseer jullie nog é!!

  Grote nicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, je zal ze wel eens te zien krijgen ;). Mij kan je alvast over een maand een dikke knuffel geven :D! Kijk er al naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen