donderdag 1 november 2012

Roadtrip - Portugal Edition

Gisteren en vandaag bezochten we Portugal met de auto. Nadat we woensdagnamiddag onze Erasmusvrienden hadden afgezet aan de luchthaven van Faro, besloten we eerst die stad te bezoeken.

 
Op deze plaats ontmoetten we onze Portugese 'vriend' Carlos. Carlos was een oudere heer die nogal veel seksistische mopjes maakte en van zichzelf zei dat hij "veel zelfvertrouwen had". Misschien ietsje té veel zelfvertrouwen, want hij begon ons meteen gek te verklaren dat we Lagos wilden bezoeken en stelde zelfs voor om op zijn "mooie, grote boerderij" te komen slapen. Hij ging ons 's avonds zelfs een zelfgekookte maaltijd voorschotelen. Het was volgens hem beter om tijd bij locals door te brengen (dat misschien wel, maar toch niet bij hem) omdat je dan iets hebt om thuis over te vertellen. Wel, we hebben iets om thuis te vertellen! We hebben hem toch goed kunnen gebruiken om de steden op onze kaart aan te duiden die de moeite waard waren ;).
Het stadscentrum, zowel het oude als het nieuwe, stelden eigenlijk niet zo heel veel voor. Faro is eigenlijk niet zo'n grote stad. Enkele sfeerbeelden:
's Avonds trokken we richting Lagos en sliepen daar in een hotel. Helaas stond er geen water in het zwembad:
In tegenstelling tot wat onze vriend Carlos beweerde, vonden wij Lagos wél de moeite! Ik weet niet of het aan ons ligt en we gewoon niet veel gewend zijn in België, maar de natuur vonden wij hier prachtig! Geniet mee:


 
En wat zei Carlos? Niets te vertellen thuis? Gelukkig stak een andere man daar een/zijn stokje tussen, want hij stond plots op 'zijnen puren' op het strand. Je moet niet denken dat hij dan nog speciaal een beetje rapper in het water ging... Helaas voor ons: het was géén Portugese jonge god...


Daarna trokken we naar Albufeira en daar beleefden we hét hoogtepunt van de tijd in Portugal (of toch een beetje): frietjes met een frikandel/boulet! Amai, dat was lang geleden zeg!

 
Na de middag gingen we nog naar 2 andere steden: Tavira en Castro Marim. Vanuit Castro Marim kon je Spanje zien, want dat lag op 3 kilometer van de Spaanse grens.
  
We waren net op tijd in Huelva om ook nog de zonsondergang mee te pikken. Nu we een auto hadden, konden we dat ook combineren met een bezoek aan het Monumento a Colon. Dat is een standbeeld voor Cristoffel Colombus dat net iets buiten de stad ligt en ook niet goed te bereiken is met het openbaar vervoer.
 
Hopelijk zien we in het tweede deel van onze roadtrip ook zoveel moois!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten