dinsdag 6 november 2012

Roadtrip - Spain Edition

Nadat we Portugal (toch voor een deeltje) hadden bezocht was het vrijdag, zaterdag en zondag de beurt aan Spanje! We reden door vier provincies van de ‘Comunidad Andalucía’: Cádiz, Málaga, Sevilla en Huelva. De bezoeken zelf vonden enkel in Cádiz en Málaga plaats.
 
Het eerste bezoek op de planning was Jerez de la Frontera, de stad die bekend staat om zijn ‘jerez’, bij ons wel beter bekend onder de naam ‘sherry’. Helaas was ik zo dom om mijn SD-kaart (in de laptop in de auto) te vergeten, dus voor foto’s van deze stad kan je vast en zeker wel terecht op de blog van Nicole. Een link naar haar blog kan je hier langs de rechterkant vinden.
 
Tweede stop op het programma was Cádiz. Deze stad wordt ook wel eens het Havana van Europa genoemd omwille van zijn gelijkenissen met de Cubaanse hoofdstad. We konden echter niet ten volle genieten van al dat moois, want het weer gooide roet in het eten. Het regende niet alleen, maar het was ook vrij mistig. Dat is goed te zien op de foto’s.
 


 
 
Ook zaterdag was het weer niet veel beter. Eerst gingen we naar Tarifa, waar we een boottocht wilden doen waarop we dolfijnen en/of orka’s konden spotten. Helaas voeren er die dag geen boten uit omwille van de wind. We besloten het dan maar in een ander land te gaan zoeken: Gibraltar! Jaja, er ligt een ieniemienie stukje Engeland in Spanje en dat mag je best letterlijk nemen. Het is de enige keer dat je een Marks & Spencer op één en dezelfde foto met een palmboom krijgt denk ik...
 

 
 
Gibraltar staat niet enkel bekend omwille van de grote rots die er uitsteekt, ‘the Rock’, maar ook omwille van de apen die er in het wilde leven. Ik was er eerlijk gezegd toch niet zo zot van.
 

 
 
Net voor we Gibraltar gingen verlaten, maakten we toch iets vrij ongewoons mee. De slagbomen gingen naar beneden … voor een vliegtuig dat moest landen! De landingsbaan van de luchthaven van Gibraltar ligt namelijk dwars door de enige toegangsweg naar het land.
 
 
Ons hotel voor de zaterdagavond lag vlakbij Marbella, dus we konden het uiteraard niet laten om eens op de dijk van de rijke badstad te gaan kuieren en de boten van de rijke mensen te spotten.
 

 
 
Zondag was hetzelfde liedje: regen en wind. Het kon zelfs nog erger dan de dagen ervoor! We bezochten Ronda en de Pueblos Blancos. Helaas liggen die allemaal in de bergen, dus de rijomstandigheden waren soms niet zo best. Bovenaan de berg was de mist zo dicht dat je geen meter vooruit kon kijken. We werden wel getrakteerd op prachtige uitzichten, wat ons benieuwd maakte naar hoe mooi deze streek niet moet zijn in mooier weer. Zeker een aanrader dus om te bezoeken in de zomer!
 
 
 
De stad Ronda stelt niet zo heel veel voor, maar het ziet er wel geweldig uit. Het oude stadsgedeelte is nog steeds omgeven door de oude stadsmuren en het ligt wat hoger. Daardoor kan je de stadsmuren aflopen en heb je voortdurend een prachtig uitzicht.
 


 
 
We kozen het witte stadje ‘Zahara de la Sierra’, op aanraden van tante Marijke, om te bezoeken. De pueblos blancos zijn namelijk allemaal hetzelfde, het is vooral het uitzicht dat mooi is. Op de weg ernaartoe zag Zahara er al heel mooi uit. Het stadje lag in de hoogte en keek uit op een meer. Ook in Zahara zelf werd je getrakteerd op een subliem uitzicht. Helaas gooiden de wind, regen en mist opnieuw roet in het eten.
 
 
 
Ondanks het slechte weer hebben we toch veel mooie dingen gezien op deze roadtrip. Deze rondtrip staat zeker op het verlanglijstje om ooit eens in mooier weer over te doen!
 
Het reizen is nog niet gedaan, want nu mijn mamaatje en papaatje ook in Huelva zijn aangekomen met tante en nonkel, kan ik met hen ook nog veel moois zien! Verslag daarvan vind je zeker terug op de blog J. Tot snel dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten