donderdag 18 oktober 2012

How to: van Sevilla Aeropuerto tot in Huelva

¡Hola!

Vandaag een blogbericht met wat praktische informatie voor de mensen die me de komende weken komen bezoeken of voor de mensen die gewoon ooit eens naar Huelva willen reizen. De reis van de luchthaven van Sevilla naar Huelva is namelijk niet vanzelfsprekend als je geen woord Spaans spreekt. Vandaar deze 'handleiding'.

Bij aankomst in Sevilla neem je gewoon de dichtste uitgang naar buiten. Als je dan eventjes naar links loopt zie je de bushalte van de buslijn EA. Er rijdt maar 1 bus tussen de luchthaven en het centrum, dus je kan al zeker niet op de verkeerde terechtkomen ;). Een busticket kost €2,40. Je blijft op deze bus zitten tot het eindstation: Prado San Sebastian.

Van Prado San Sebastian moet je in Plaza de Armas zien te geraken. Heb je zin in een wandeling, dan kan je dit op een half uurtje te voet doen. Zorg dan wel best voor een goeie kaart van Sevilla ;). Heb je veel bagage bij, dan is een bus misschien makkelijker. Om de hoek kan je de C4 nemen. Ik probeer dat 'om de hoek' even zo nauwkeurig mogelijk uit te leggen: als je uit de bus stapt en naar de rotonde kijkt, dan moet je de eerstevolgende afslag van de rotonde nemen en daar zie je de busstop wel meteen. De busreis duurt denk ik een goed halfuur en kost je iets rond €1. Je stapt af aan halte 'Plaza de Armas' (maak je geen zorgen, in de bussen hangt een scherm zodat je kan zien welke halte de volgende is).

Eenmaal in het busstation Plaza de Armas aangekomen, ga je naar de loketten van 'Damas'. Daar zeg je in je beste Spaans "Huelva" (ja, gewoon Huelva volstaat). Het ticket kost je €8,07 en de bussen vertrekken meestal van spoor 12, maar dat kan je ook gewoon eens vragen aan de buschauffeur. In de meeste bussen staat het trouwens aangetekend waar ze naartoe rijden.

In het busstation van Huelva hoef je je dan geen zorgen te maken, want daar zal ik je staan opwachten! Laat me dus wel best weten wanneer je een bus neemt ;).

¡Hasta luego!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten