maandag 29 oktober 2012

Op bezoek bij Joy: weekendje Valencia - Castellon


Dit weekend was het eindelijk tijd om zelf iemand een bezoekje te brengen. Bestemming: Valencia en Castellón-de-la-Plana!
Het weekend begon vrijdagavond een beetje in mineur, maar dat was ook wel een beetje mijn eigen schuld J. Ik had een B&B geboekt in het centrum van Valencia, maar had eerst en vooral al te laat gezien dat ik een boete zou moeten betalen aangezien ik buiten de incheckuren zou aankomen. Dan vond ik de B&B ook wel niet meteen zeker?! Om te beginnen had ik het verkeerde huisnummer opgeschreven (81 i.p.v. 82) en toen bleek dat ik zo dom ben geweest om 3 keer langs de B&B te passeren zonder iets door te hebben. In my defence: het was geen echte typische B&B met groot uithangbord, maar het nam het derde verdiep van een groot herenhuis in en er hingen dan ook nog eens duizend en één plaatjes aan die gevel. Gelukkig viel het verblijf zelf heel goed mee!
Zaterdagochtend vertrok ik richting Valencia-Nord om Joy op te wachten. Naast het treinstation bevindt zich het Plaza de Toros:


 

Eerste bezoek dat zaterdag op het programma stond was Oceanogràfic. Dat is het grootste aquarium van Europa en een grote trekpleister van Valencia. Ze hebben er van alle soorten vissen en er zijn ook 2 tunnels waar je letterlijk onder de vissen wandelt. Op het einde van ons bezoek pikten we ook een dolfijnenshow mee. En ze hebben er ook de grappigste vis ooit!

 

Daarna deden we nog een kleine stadswandeling voor we de trein richting Castellón namen.In Castellón verzamelden we in het kot van Sara, Tine en Alfredo voor wat zelfgemaakte tapas en cocktails.


 

Daarna maakten we een kleine alternatieve stadswandeling op weg naar de Enjoy. 

Daarna was het FIESTA!

 
Op zondag hielden we het rustig, want dat hoort hier zo in Spanje! We gingen Castellón verkennen in daglicht en voor het vertrek naar de luchthaven aten we allemaal samen nog iets kleins.
 
Dit was het verslagje van mijn bezoek aan Joy en haar vriendjes in Castellón. Dank u aan iedereen daar voor het toffe weekend! Ik heb er zeker nieuwe vrienden bijgemaakt ;).

2 opmerkingen:

 1. waauw, Valerie, zalige foto's! :D
  en ik vond het super leuk om je te leren kennen!
  Tot snel!
  Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het ook superleuk om je te leren kennen!
  Tot snel! Altijd welkom hier ;).

  BeantwoordenVerwijderen